ICC World Cup Cricket MCQ: Cricket Quiz 2019


ICC World Cup Cricket MCQ: Cricket Quiz 2019
1.    How many teams will qualify for World Cup 2019?
a.   a. 10 team b.         15 Team        c.         20 team         d. 12 team
Answers:      10 Team will qualify for the 2019 ICC world cup. The answers is (a): 10 team
2.    Which country will play World Cup 2019?
a.    Pakistan  b.         India               c.         England        D.        New Zealand
Answers:      The ICC cricket world cup scheduled in England and Wales. The answers are option C. England
3.    What is the date of Cricket World Cup 2019?


a.    30 May to 20 July          b. 30 May to 14 July           c.         15 May to 14 july     d.         none
Answers:      ICC criket world cup starts from 30 may to 14 july. The answers is B.
4.    Where is the 2027 Cricket World Cup?
a.    Qatar        b.         India               c. Pakistan               d. U.A.E
Answers:      U.A.E
5.    Who will host the 2023 Cricket World Cup?
a.    India         b.         Bangladesh c.         Afghanistan             d.         U.A.E
Answers:      The 2023 ICC cricket world cup is scheduled in India. India will be host 4th Time host for ICC cricket world cup.
6.    Which country won the first two World Cups held in England in 1975 and 1979?
a.    Soth Africa         b.         West Indies  c.         Australia       d.         New Zealand
Answers:      West Indies won the first two world cup which playing in England.
7.    Which Country Playing 1975 World cup with West Indies?
a.    Australia             b.         Pakistan        c.         India               d.         South Africa
Answers:    Australia
8.    Which Country Playing 1979 World cup with West Indies?
a.    Afghanistan       b.         U.A.E              c.         Bangladesh d.         England
Answer:        England
9.    Which non-wicketkeeper has taken the most catches in a World Cup matches?
a.      Kamran Akmal  b.         Waseem Akram  c.             Ricky Ponting d. none of above
Answer:      Ricky Ponting

10. Which teams are not participating in the ICC Cricket World Cup 2019?

a.    Pakistan              b.         England                    c.         Iran                 d.         india

Answers:      Iran

11.             Which team win 1992 world cup winner?

a.    India         b.         England        c.         Sri Lanka      d.         Pakistan

Answres:      Pakistan wins the 1992 World Cup.

12.  Which team win 1983 world cup winner?

a.    India         b.         England        c.         Sri Lanka      d.         Pakistan

Answers:      India Win the 1983 world cup.

13. How Many world cups won Australia?

a.    2                b.         7                      c.         5                      d.         9

Answers: Australia won total of 5 world cup.

a.     How Many World Cup won India?

a.                2                      b.         7                      c.         5                      d.         9

Answers: India Total won 2 world cup.

14. Which 2 team win 1 time world cup?

a.     Pakistan & India          b.         Pakistan Vs Sri Lanka                   c.         England Vs Sri Lanka

Answers:      Pakistan and Sri Lanka both are the team which won World cup 1 time in the history.

15. Which Channel will stream in Live world cup 2019 in Pakistan?

a.    PTV/TEN Sports      b.         Sky Go          c.         ATN                d.         Star Sports

Answers:      PTV and Ten sports will live stream in Pakistan.

 

 

 






Post a Comment

0 Comments